Ozbrojení lupiči šli pro peníze, převozci je zpacifikovali

Liberec - Dva ozbrojení muži se v Liberci pokusili přepadnout ve středu posádku auta, které mělo odvézt hotovost z čerpací stanice. Přepadení ale dokázali útočníky odzbrojit a zadrželi je až do příjezdu policie. Třiačtyřicetiletý Čech a o tři roky starší cizinec skončili v cele a policie je obvinila z loupeže, hrozí jim osm až 15 let vězení.

Neúspěšná loupež se stala na čerpací stanici Alfa Station v Londýnské ulici krátce před 14:00. Pachatelé muže napadli, když odnášeli tržbu do vozu. Přepadení ale zareagovali velmi pohotově. „Peníze uzamkli ve voze, oba útočníky zpacifikovali a zadrželi až do příjezdu policistů,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Kriminalisté nyní v souvislosti s neúspěšným přepadením prověří další dosud neobjasněné loupeže v republice. Vyšetřovatel podá podnět, aby byli muži vzati do vazby, doplnila mluvčí. Liberecká čerpací stanice Alfa Station se stala místem závažného trestného činu i v minulosti. V listopadu roku 2007 v ní ozbrojený muž zastřelil jednašedesátiletého zaměstnance. Pachatele se podařilo zadržet až s dlouhým odstupem. Loni v říjnu jej Krajský soud v Liberci potrestal 13 lety vězení.