V Pardubicích investovali miliony do zbytečného parkoviště

Pardubice - V Pardubicích za posledních 12 let investovali 70 milionů do dostihového závodiště. Některé projekty byly podle současného vedení města předražené a teď vůbec neslouží k původnímu účelu. Příkladem je třeba zbytečné a předražené parkoviště, na kterém se nedá parkovat.

Některé projekty na pardubickém dostihovém závodišti jsou podezřele drahé a někdy i zbytečné, tvrdí současné vedení města. Podle radního Pardubic Jana Němce (TOP 09) některé položky působí podezřele.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Jedním příkladem za všechny je panelové parkoviště v zázemí dostihového závodiště. Mělo usnadnit parkování účastníkům dostihů, teď se ale ukazuje, že to byla drahá a zbytečná investice. V současné době je na parkovišti za 4,2 milionu korun zakázáno parkovat.

„Za ty peníze by tady muselo být vybudováno daleko něco honosnějšího a účelnějšího, než tato prostá panelová plocha,“ uvedl ředitel Dostihové spolku Pardubice Petr Buchal.

Parkoviště nechala radnice vybudovat v roce 2007. Chybělo stavební povolení, a tak městský obvod povolil na tři roky jen dočasné užívání. Už při loňské Velké pardubické tak na něm účastníci dostihů parkovali nelegálně. Bývalý investiční náměstek primátora Pardubic Alexandr Krejčíř (ODS) je přesvědčený, že všechno bylo podle zákona o zadávání veřejných zakázek.

Investice města na dostihovém závodišti prověřuje i policie a některé sporné projekty prověří také audit, který nechá vypracovat sama radnice.