Uzavírka Michelské ulice se možná posune o rok

Praha – Michelská ulice v Praze by se mohla uzavřít až napřesrok. Technická správa komunikací sice počítá s tím, že další fázi oprav, které budou znamenat šestiměsíční uzavírku, zahájí letos v dubnu, ulice potom bude úplně uzavřena od června. Ve skutečnosti ale nemá městská firma dost peněz, aby mohla všechny opravy letos dokončit, uzavírka by se tak mohla protáhnout až do příštího roku. Radnice Prahy 4 proto chce, aby se na příští rok posunul i začátek prací. V roce 2013 by totiž už TSK měla mít dost peněz, aby stihla vše dokončit včas.

Radnice Prahy 4 poukázala, že se v Michelské ulici pracovalo i v minulých letech a kvůli nedostatku peněz trvaly uzavírky velmi dlouho. „Neumím si představit, jak místním obyvatelům vysvětlíme, že 'žili na stavbě' vloni, budou i letos a příští rok znovu,“ řekl místostarosta Jiří Bodenlos. O možném odsunutí další uzavírky Michelské už jednal s městským radním pro dopravu Josefem Noskem.

Technická správa komunikací se navrhované změně svých plánů nebrání, ačkoli podle mluvčího Tomáše Mrázka připadají v úvahu i další možnosti. „Zatím jsou tři varianty: buď opravy odložit na příští rok nebo je rozložit do více let anebo vše dokončit ještě letos s tím, že bychom se pokusili domluvit s dodavatelem, že chybějící částku uhradíme později,“ shrnul.

Nadcházející fáze rekonstrukce Michelské ulice se bude týkat úseku od křižovatky s Ohradní ulicí přes most přes Botič ke křižovatce s Nuselskou ulicí. Podle schváleného harmonogramu TSK se má křižovatka Michelské a Ohradní opravovat v dubnu a květnu, od června potom má začít půlroční uzavírka úseku mezi Ohradní a Nuselskou.