Kolem Světa se mohou vydat bruslaři v Třeboni

Třeboň – Technická správa města Třeboň prohrnula více než tři kilometry dlouhý okruh na rybníku Svět. Podobná trasa tu místním chyběla několik let. I přes oblevu je led bezpečný. Ledová plocha má přes 200 hektarů, bruslaři i lázeňští hosté se teď po ní mohou vydat na cestu kolem Světa.

O kvalitu bruslařské stezky se tu starají technické služby města. Na led vyslali traktor, kterým odklízejí parkoviště. Podle ředitele Technických služeb Třeboň Vladimíra Janíčka byl letošní led velmi kvalitní. I když je obleva a na ledě se objevily kaluže, bruslaři se bát nemusí. Tloušťka ledu je tu 40 centimetrů. Vladimír Janíček ubezpečil, že služby led pravidelně upravují a mokrou vrstvu seškrabují.

Mráz by se měl do Česka vrátit začátkem příštího týdne. „Noční teploty budou v pondělí -3 až -6 stupňů, v úterý až -9 stupňů,“ uvedl Jaroslav Hintermüller z Českého hydrometeorologického ústavu České Budějovice. Ochlazení a s ním i pevný led ale vydrží podle meteorologů asi jen dva dny. Od středy by se měly teploty znovu vyšplhat nad nulu.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)