Opravu Michelské přece jen stihne TSK podle plánu

Praha – Rekonstrukce Michelské ulice v Praze skončí ještě letos, jak Technická správa komunikací původně plánovala. Kvůli nedostatku peněz sice chtěla práce rozložit do delšího období, takže by uzavírky důležitého tahu pokračovaly i napřesrok, nakonec však dala potřebných 50 milionů korun dohromady. Radnice Prahy 4 upozorňovala na neúměrné zatížení místních obyvatel případným protahováním uzavírky Michelské ulice.

Poslední fáze rekonstrukce Michelské ulice začne už příští pondělí, první dopravní omezení však bude zavedeno až o měsíc později. Úplná uzavírka je potom naplánována od 18. června, neprůjezdný bude úsek mezi křižovatkami s ulicemi Nuselská a U Plynárny, kde silničáři vymění most přes Botič. Kromě dopravních omezení obyvatele Prahy 4 čekají také odstávky vody a plynu, podle radnice se budou muset lidé bez jejich dodávek obejít i několik dní. Práce v Michelské by měly definitivně skončit 19. listopadu.

Celkem má letošní fáze opravy Michelské ulice stát 106 milonů korun, TSK však ještě nedávno měla k dispozici pouze poloviční sumu. Chtěla proto práce rozložit do dvou let. To ale radnice Prahy 4 odmítla a vyzvala město, aby raději celou rekonstrukci o rok odložila, aby mohla proběhnout co nejrychleji. „Neumím si představit, jak místním obyvatelům vysvětlíme, že 'žili na stavbě' vloni, budou i letos a příští rok znovu,“ prohlásil tehdy místostarosta Jiří Bodenlos.

Magistrát a TSK však na kritiku svého záměru zareagovaly nečekaně – potřebných 50 milonů daly dohromady k velké radosti městské části. „Jsem opravdu rád, že zvítězil zdravý rozum a po řadě jednání se podařilo vyčlenit z rozpočtu hlavního města Prahy a Technické správy komunikací dostatek finančních prostředků, aby rekonstrukce Michelské mohla být dokončena naráz a letos,“ zhodnotil změnu místostarosta Bodenlos.

Prvních oprav se komunikace dočkala loni v dubnu, a to mezi ulicemi Prostřední a Ohradní. Kvůli pracím byla pro řidiče i MHD Michelská týdny uzavřena.