Vařili drogy v hotelu, až ho zapálili

Praha - Hasiči a policisté dnes časně ráno zasahovali u požáru hotelu v Praze 3, odkud muselo být evakuováno téměř padesát lidí. Vyšetřování prokázalo vznik požáru v pokoji, kde dvojice hostů vyráběla drogy. Jedenačtyřicetiletý muž a devatenáctiletá dívka se k trestné činnosti doznali, hrozí jim až pět let vězení.

Požár vypukl krátce po čtvrté hodině ranní v hotelu v Koněvově ulici, hlásiče požáru v té době zaznamenaly kouř v celém objektu. „Zplodiny hoření unikly na společnou chodbu a dále do vyšších podlaží hotelu. Požár byl lokalizován do třetího patra,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Po objevení pokoje, v němž bylo ohnisko požáru, se ukázalo, že jeho obyvatelé vařili drogy. „Čerstvě vyrobenou drogu a část varny zajistili policisté přímo ve zmiňované místnosti, druhou pak pod okny pokoje. Tam ji vyhodila dvojice hostů, která se tak chtěla zbavit důkazů,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Muže a ženu, kteří pokoj obývali, policie zadržela. Oba jsou podezřelí z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.