Obliba letních táborů roste, nejlepší už jsou obsazené

Pardubice – Rodiče, kteří zvažují, že letos v létě pošlou své děti na tábor, budou možná zklamaní. V domech dětí a mládeže leží stohy přihlášek a rodiče už prakticky nemají šanci dítě například na sportovní letní tábor poslat. Termíny jsou už obsazené, zbývají jen tábory, o které nebyl příliš velký zájem.

Přihlášky na letní tábor už musí odmítat například některé domy dětí a mládeže v Pardubicích. Vyprodáno mají u více než třetiny turnusů. „Sportovní florbalový už je vyprodaný úplně… Rodiče upozorníme, že by byli pouze na pozici náhradníka,“ řekl ČT ředitel Domu dětí a mládeže Delta Jan Pilný.

Letní tábory jsou českým fenoménem

Plně obsazený je i hlavní tábor sezony v Horním Bradle. Rodiče a děti o něj mají zájem i přesto, že je nejdražší ze všech nabízených – za 3 600 korun. „Učíme se tam morseovku a uzle, taky stavět ohně,“ uvedl Matěj Plšičík, jeden ze šťastných dětských účastníků, který jeden na tento tábor už počtvrté.

Podle čeho vybírat dětský tábor
Zdroj: ČT24

Rodiče, kteří ještě hledají pro své děti volná místa na táborech, by si měli nejdříve prověřit bezpečnost, hygienu, program, stravování a také cenu, tak aby dítě přímo na místě nedoplácelo peníze za doplňkové služby a aktivity.

Podle odhadů odjede v celé České republice ročně na tábor asi 250 tisíc dětí. Zájem o letní tábory navíc dlouhodobě mírně stoupá. „Česká republika je v podstatě fenoménem v pořádání letních táborů. Nikde jinde na světě taková nabídka neexistuje,“ dodal provozovatel internetového katalogu letních táborů Jan Burda. 

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)