Ničitele bechyňských automatů policie dopadla

Bechyně - Policie vypátrala vandaly, kteří začátkem roku žíravinou zničili nové parkovací automaty v Bechyni. Obvinila dva muže z Liberecka, za zničení přístrojů jim hrozí až rok vězení. Škoda dosáhla téměř čtyř set tisíc korun.

Protože Bechyně po letech zpoplatnila parkování na náměstí, padalo původně podezření na někoho z nespokojených místních obyvatel. Jak ale ukázalo vyšetřování, nikdo z nespokojených občanů automaty nezničil. „Profesionálně provedený způsob poškození automatů přivedl policisty na stopu muže, který již v minulosti měl co dočinění s opravou, servisem a péčí o parkovací automaty,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Oba muži přiznali, že do automatů žíravinu nalili, proč to ale udělali, policie zatím stále neví.

Muž se svým komplicem nalili do parkovacích automatů žíravinu trubkou, která vede kabel k solárním bateriím. Otvor je ve výšce dvou a půl metru. Automaty pak ještě postříkal sprejem. I po třech měsících mají lidé v Bechyni parkování zdarma, radnice zatím nové automaty nepořídila. Vypsala ale už výběrové řízení a spoléhá na peníze od pojišťovny. Vandaly od zničení automatů neodradil ani kamerový systém, který náměstí hlídá. Starosta Jaroslav Matějka proto už ohlásil, že ho obec zkvalitní.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)