Rozřezané tělo asi patřilo Slovence

Praha – Rozřezané tělo, jehož části našli loni v prosinci policisté na několika místech v Praze, zřejmě patřilo ženě ze Slovenska. Naznačila to pitva lebky. Lékaři nalezli zubní můstky uchycené způsobem, který se podle specialistů v Česku nepoužívá od roku 1999. Můstky však byly podstatně novější.

Typ uchycení nalezený při pitvě se podle policejního mluvčího Tomáše Hulana používá na Slovensku a v dalších zemích východně od České republiky. Stáří zubních náhrad je přitom odhadováno na tři až deset let.

Policie našla počátkem prosince dvě ruce v Kunratickém potoce, na Štědrý den pak objevila v lesoparku na Krejcárku torzo těla. Kriminalisté zatím zjistili, že patřilo ženě staré 40 až 45 let vysoké 170 až 175 centimetrů. Měla hnědé vlasy a na levém rameni poblíž klíční kosti mateřské znaménko. Podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince, první části těla byly objeveny už o den později.

Protože se zatím policistům nepodařilo zjistit identitu oběti, žádají veřejnost o pomoc při objasnění případu. Jakékoli informace přijmou na lince 158.