Silnici 9 na Českolipsku uzavřely dvě vážné nehody

Česká Lípa - Hlavní silnici 9 na Českolipsku uzavřely dnes v podvečer dvě vážné nehody s kamiony. První se stala kolem 17:00 nedaleko Sosnové, další o dvě hodiny později pár kilometrů od České Lípy ve směru na Nový Bor. Tři lidé při nich byli zraněni, jeden je v bezvědomí.

„Při nehodě u Sosnové byla příčinou technická závada na nákladním automobilu, kterému za jízdy upadlo kolo,“ popsala první nehodu českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Uvolněné kolo nabouralo do osobního vozu a vážně zranilo jeho řidičku. S poraněním krční páteře ji sanitka převezla na traumacentrum liberecké nemocnice. „Vrtulník kvůli silnému větru nemohl odstartovat,“ vysvětlila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Silnice je podle policie až do 22:00 uzavřena a policie doporučuje motoristům místo objet po staré silnici.

Také v případě nehody u České Lípy byly aktéry nákladní automobily. Třiadvacetiletý řidič s osobním autem předjížděl nákladní vůz, když další jel proti němu. „Řidič se nestačil včas zařadit do svého pruhu a dostal se mezi obě nákladní auta,“ popsala nehodu Baláková. Dva lidé byli při nehodě vážně zraněni, řidiče v bezvědomí vrtulník dopravil do libereckého traumacentra. I tady policie odklání dopravu, silnice zůstane uzavřena zřejmě až do půlnoci.