Policie dopadla muže, který zřejmě na Orlickoústecku zabil dítě

Jablonné nad Orlicí – Policie dopadla dvaačtyřicetiletého Roberta Leichta, který v Jablonném nad Orlicí zaútočil na obyvatele rodinného domu. Šestiletý chlapec při útoku zemřel, 62letou ženu odvezli záchranáři do nemocnice v Ústí nad Orlicí. V domě byla ještě chlapcova sestra, ta se ale před útočníkem schovala k sousedům. Po muži pátral i vrtulník, nakonec ho policisté našli, když se schovával v blízké chatě u koupaliště.

Rodiče dětí byli v době útoku pracovně v Polsku, zraněná 62letá žena je údajně matkou útočníka. Robert Leicht trpí duševní poruchou a dlouhodobě se léčil.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Heleny Škuligové je obětí zhruba šestiletý chlapec, který utrpěl těžká zranění na hlavě. „Byla tak závažná, že chlapec přes poskytnutou pomoc zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí.

Během pátrání po podezřelém muži bylo poorlické maloměsto poloprázdné, protože místní rozhlas vyzval, aby lidé nepouštěli děti ven. Základní škola rovněž žáky zdržela.

Policie zatím muže vypátrala v chatce u koupaliště. „Do akce byl nasazen i vrtulník,“ podotkla policejní mluvčí Eva Maturová.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)