Srážka dvou dodávek na Jablonecku postihla jedinou firmu

Rychnov u Jablonce nad Nisou – Hned o dvě auta přišla ráno pekařská firma z Jablonecka. Dvě dodávky téže společnosti se srazily v křižovatce nedaleko Rychnova u Jablonce nad Nisou. Řidiči obou vozidel utrpěli drobné oděrky, náprava škod bude stát přes půl milionu korun. Kvůli nehodě byl čtyři hodiny omezen provoz na státní silnici, která vede z Jablonce k rychlostní silnici R35.

„Auta jela za sebou ráno po druhé hodině po silnici 65 od Jablonce. Střetla se u odbočky na Rychnov. Řidič Peugeotu Boxer začal brzdit a za ním jedoucí řidič Mercedesu Benz Sprinter na to nestačil zareagovat,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Nehoda hlavní silnici zcela přehradila, kromě havarovaných vozidel překážel i náklad. „V době našeho příjezdu obě dodávky blokovaly téměř celou šíři komunikace, všude kolem byly rozházené přepravky s pečivem a z vozidel navíc unikaly pohonné hmoty,“ popsal velitel zásahu jabloneckých hasičů. Dodal, že z jedné nabourané dodávky unikalo palivo: „Únik nešlo zastavit. Proto jsem nařídil odstřižení části zdeformované karoserie a následné kontrolované vypuštění pohonných hmot do sudu na ropné látky, který nám přivezli liberečtí hasiči.“

Úklid následků nehody trval čtyři hodiny, její příčiny policie stále vyšetřuje.