Hřebečský tunel uzavřela porucha

Koclířov (Svitavsko) – Kvůli technické závadě ráno uzavřeli silničáři tunel Hřebeč na hlavní spojnici východních Čech a střední Moravy, silnici I/35. Na úvod posledního prázdninového víkendu tak museli řidiči jezdit po objížďce po staré silnici. Uzavírka nakonec byla kratší, než silničáři zprvu očekávali, k deváté hodině dopoledne již byl tunel zprůjezdněn.

Tunel Hřebeč na silnici I/35 je uzavřen přibližně od pěti hodin ráno. Správci tunelu původně očekávali, že opravit závadu jim potrvá nejméně do poledne. Nakonec byl však tunel zprůjezdněn již před devátou hodinou dopoledne. Během uzavírky museli řidiči jezdit po staré silnici (dnes III/36826) nebezpečným úsekem serpentinou nad Hřebčí.

Silnice I/35 spojuje Liberec, Hradec Králové, východní část Pardubického kraje a Olomouc, dále vede přes Valašské Meziříčí až na hraniční přechod Bumbálka a dále na Slovensko. Tunel Hřebeč je sice jenom třípruhový, jde ale o tunel dálničního typu, který výrazně zkracuje cestu Svitavskem. V provozu je od roku 1997.