Rudolfovská třída pod budějovickým viaduktem opět průjezdná

České Budějovice – Více než po půlroce je opět průjezdná Rudolfovská třída v Českých Budějovicích. Kvůli rekonstrukci železniční trati byl od dubna uzavřen průjezd pod viaduktem, auta musela místo objíždět po jiných ulicích.

Budějovická Rudolfovská třída přivádí do centra města dopravu od východu – z velké části Českých Budějovic a také z Třeboně, Jindřichova Hradce nebo Jihlavy. Uzavřena byla od počátku dubna do poloviny října, objízdné trasy pro osobní dopravu vedly po nové komunikaci za nádražím od Rudolfovské k viaduktu na Pekárenské.

Kromě automobilů se do obvyklé trasy vrátila také městská hromadná doprava. „Pod viadukt se mohla vrátit trolejbusová doprava, ukončen byl provoz náhradní autobusové linky 39 mezi nádražím a Suchým Vrbným. Trolejbusová linka číslo devět jezdí po původní trase a podle původního jízdního řádu,“ shrnul mluvčí dopravního podniku Radek Filip.

Uzavírka pod viaduktem v Rudolfovské ulici se ještě zopakuje příští rok. Naplánována je na jaro, má být zhruba dvouměsíční.