Žena z Pardubic se soudí s Českou poštou

Pardubice – Do soudního sporu s Českou poštou se pustila Renata Ťopková, pracovnice za přepážkou pardubické pobočky. Tvrdí, že ji nadřízení šikanovali, měla údajně pracovat pomalu a špatně obsloužit jednoho zákazníka, nutili ji kvůli tomu podat výpověď. Spor došel tak daleko, že se zhroutila a teď chodí k psychiatrovi. Česká pošta její nařčení odmítá.

Na pardubické pobočce Renata Ťopková pracovala třináct let. Jak tvrdí, před rokem se dostala do sporu se svými nadřízenými a ti se ji údajně snažili zbavit. Křik, hádky a podsouvání falešných obvinění z porušování pracovních povinností prý musela snášet několik měsíců. Dostala prý dvě výpovědi, jednu pro nadbytečnost.

Ze zvukového záznamu vyplývá, že manažer pardubické pobočky České pošty pracovnici říká, že dokud bude on ve své funkci, žena na poště pracovat nebude. Manažer pardubické pobočky České pošty se k nahrávce odmítl vyjádřit. Renata Ťopková už se obrátila na soud. Po České poště požaduje ušlý zisk, přes třicet tisíc korun.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

„Česká pošta nesouhlasí s tvrzením žalobkyně a jednání soudu nebude komentovat,“ nechala se slyšet mluvčí České pošty Marta Selicharová. Pracovnice pardubické pošty se zastaly i odbory. Požadují, aby celou záležitost prověřil generální ředitel.