Armáda konečně prodala hotel na břehu Lipna

Hůrka - Tři roky uzavřený  chátrající vojenský hotel v Hůrce na břehu lipenské přehrady mění majitele, armádě se konečně podařilo ho prodat. Jméno budoucího vlastníka zatím tají, předpokládá ale, že hotel otevře ještě tuto sezonu. Cenu objektu ale museli vojáci výrazně snížit, podobně jako u dalších komplexů v jižních Čechách, kde první kola prodeje nepotřebného majetku skončila fiaskem. Starostové z okolí kvůli tomu armádu viní ze špatného hospodaření.

Hotel v Hůrce má vlastní jídelny, čistírnu odpadních vod, trafostanici, hřiště i pláž. Armáda ho přestala využívat před třemi lety, o práci tehdy přišlo třicet lidí. Komplex je od té doby uzavřený, relaxační centrum vojáci zakonzervovali. Objekt hlídá ochranka.

Tři roky armáda marně hledala kupce, za 50 milionů korun však hotel nikdo nechtěl. „Částka byla výrazně nadsazená,“ míní ředitel českobudějovické realitní kanceláře Milan Černoch. Vojáci proto začali cenu snižovat, v každém kole o 10 až 15 procent. Nakonec uspěli až v osmém kole, zájemce za komplex zaplatí 22 a půl milionu korun. „V únoru letošního roku by měla být s vítěznou firmou podepsána kupní smlouva,“ potvrdil mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Radnice teď netrpělivě čekají na změnu vlastníka. Nechtějí, aby jeden z největších lipenských areálů zůstal bez života i další sezonu.

Vojáci se na jihu Čech postupně zbavují třiceti areálů, jejich hodnota přesahuje 300 milionů korun. Prodejem chtějí ulehčit napjatému rozpočtu.