V Praze hořela bývalá škola, nikdo nebyl zraněn

Praha - V Kaplické ulici v Praze 4 začal večer hořet rozsáhlý neobydlený objekt bývalé základní a mateřské školy. Na místo vyjelo šest desítek profesionálních hasičů a dvě jednotky dobrovolných hasičů. Při požáru se nikdo nezranil. V zabydlené oblasti do vzduchu z areálu unikal azbest a jiné jedovaté látky.

Oheň se v budově bývalé školy začal šířit po 22. hodině. Nahlášen byl ve 22:08. Celá ulice musela být uzavřena. V prvních dvou hodinách od požáru chemici naměřili ve vzduchu zvýšenou hladinu oxidu uhelnatého a také formaldehydu. Obyvatelé okolních domů byli upozorněni, aby neotevírali okna. V bytech jedovaté zplodiny naměřeny nebyly.

Plameny se šířily mezi stropy a hasiči tak požár nemohli rychle lokalizovat. Museli k tomu použít speciální přístroj a ohniska vyhledávat pomocí termokamer. Příčinou požáru byla podle hasičů nedbalost při používání ohně. V budově asi byli bezdomovci, nikdo nebyl zraněn.

Hasičské jednotky areál bývalé školy opustily po čtvrté hodině ranní. Na místo se ale ještě vrátí a prozkoumají ho termokamerou kvůli případným skrytým ohniskům.

Na Praze 4 hořelo (zdroj: ČT24)