Metro se opět zastaví kvůli opravám, hlavně linka C

Praha – Na jaře, v létě a na podzim znovu nastanou v pražském metru výluky. Kvůli opravám trati nebude jezdit linka C, poprvé se zastaví o Velikonocích, potom ještě v průběhu července a října. Připravované výluky zveřejnil pražský dopravní podnik v materiálu o plánovaných opravách. Výluky postihnou také tramvajovou dopravu, v létě nepojede například v Průběžné a Švehlově ulici.

Výluky metra zažili pražští cestující již loni, kdy dopravní podnik o několika prodloužených víkendech omezoval provoz na linkách C a především A. Letos bude pracovat hlavně na lince C. Již o Velikonocích nebudou jezdit vlaky mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání, aby bylo možné vyměnit výhybku ve stanici I. P. Pavlova.

Výhybky chce dopravní podnik vyměnit také v dalších dvou stanicích linky C – Kačerov a Háje. Související výluky by měly proběhnout koncem července a října. Technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský ale upozornil, že tyto termíny jsou předběžné.

Tramvajové výluky plánuje letos pražský dopravní podnik na Újezdu, v Karmelitské a Letenské ulici, u Prašného mostu, v Průběžné a Švehlově ulici a souběžně s připravovanou opravou kanalizace také v Moskevské ulici.