PIS bude mít po čtvrt roce ředitelku – Noru Dolanskou

Praha – Novou ředitelkou Pražské informační služby jmenovali městští radní Noru Dolanskou. Funkce se ujme od počátku února. Vrcholný post PIS obsadí bývalá ředitelka vídeňské odbočky agentury Czech Tourism a vysokoškolská kantorka Dolanská více než po čtvrt roce bezvládí. Rada odvolala předchozí ředitelku Lucii Ramnebornovou koncem září.

Nora Dolanská uspěla v zářijovém konkurzu na novou ředitelku Pražské informační služby, od té doby město čekalo, jak soud naloží s návrhem na předběžné opatření, který podala Dolanské předchůdkyně Ramnebornová. V minulosti pracovala nová šéfka PIS mimo jiné jako ředitelka vídeňské odbočky agentury Czech Tourism, nyní přednáší na katedře marketingové komunikace a public relations Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

Konkurz na nového ředitele či ředitelku Pražské informační služby vyhlásil magistrát v době, kdy Lucie Ramnebornová ještě působila ve funkci – zhruba týden před jejím odvoláním. Sama Ramnebornová se sice do soutěže nepřihlásila, ale požádala soud o předběžné opatření, které jmenování nového ředitele zakázalo. Konkurz považovala tehdejší ředitelka služby za diskriminační, mimo jiné poukazovala, že radní požadují delší praxi v cestovním ruchu, než sama měla.

Ramnebornové však vyčítalo vedení města především pronájem některých pražských památek bezpečnostní agentuře ABL FM Services. Nakonec ji radní odvolali na základě výsledků kontroly, kterou do informační služby poslali. Nezachránilo ji ani rozvázání smlouvy s ABL, památky potom dostalo do správy městské muzeum. Ramnebornová sama po odvolání hovořila o osobní mstě radních za to, že napadla konkurz na svého nástupce.