V bytě na Jižním Městě se zabarikádoval muž, zasahovala policie

Praha - V Augustinově ulici v Praze 4 zasahovala policie kvůli muži, který se zabarikádoval v bytě. Byla obava, že je ozbrojen. Na místo dorazili vyjednávač i zásahová jednotka, sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policie vyklidila okolí bytu, na místo přijela se sanitním vozem i záchranná služba.

Policii přivolala manželka muže, která je s ním v rozvodovém řízení a z bytu si chtěla odnést nějaké věci. Muž ji do bytu nepustil. Protože vlastní legálně zbraň, byla obava, že by ji mohl použít. Policie proto vyklidila okolí bytu. Když se jí muž vzdal, vyšlo najevo, že zbraň u sebe vůbec neměl. Policie ho odvezla k výslechu. 

Policisté zasahovali i včera večer proti osmapadesátiletému muži, který v Praze Uhříněvsi údajně ohrožoval manželku nabitou zbraní. Ženě se podařilo z bytu utéct a zavolat si pomoc, její manžel se v bytě zabarikádoval. Policie dům i jeho bezprostřední okolí vyklidila, na místo dorazila zásahová jednotka a její specialista s mužem několik hodin neúspěšně vyjednával. Nakonec policisté vnikli do bytu a muže zneškodnili. Při zásahu utrpěl lehké zranění. V bytě policisté zajistili nabitou pistoli a také opakovací malorážku s optikou. Obě zbraně měl muž legálně.