Pád ze čtvrtého patra dítě nepřežilo

Česká Třebová (Orlickoústecko) – Na trávníku u panelového domu v České Třebové zahynulo pětileté dítě, které vypadlo z balkonu ve čtvrtém patře. Na místo přijeli záchranáři, chlapec přesto podlehl těžkým zraněním, která utrpěl. Proč spadl z desetimetrové výšky, zjišťuje policie.

Ze čtvrtého patra třebovského paneláku spadl kolem půl osmé ráno pětiletý chlapec. Na místo přijeli záchranáři, šance na přežití však byla velice nízká. „Přes téměř třičtvrtěhodinovou resuscitaci na místě a posléze v sanitním vozidle byla lékařem konstatována smrt,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda.

Jak přesně se neštěstí stalo, zatím nikdo neví. Není jasné, zda chlapec zábradlí balkonu, odkud spadl, přelezl nebo se jím protáhl. Stejně tak policie zjišťuje, kdo vlastně dítě hlídal – rodiče, kteří vychovávala tři děti, byli v práci, podle sousedů mohla být v bytě babička. „Prověřujeme okolnosti a příčinu pádu, také kde byli v tu dobu rodiče,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková. Rodičům dítěte zatím policisté nabídli psychologickou pomoc.

Chlapec vypadl ze čtvrtého patra, nepřežil (zdroj: ČT24)