Lupiče zahnala prodavačka s koštětem. Nezkoušejte to po ní, vyzývá policie

Česká Lípa – Lupič vyzbrojený pistolí se pokusil vyloupit trafiku v České Lípě. Konfrontován prodavačkou ozbrojenou koštětem se však raději dal na útěk. Podle policie se devětašedesátiletá žena sice zachovala statečně, ale hrozilo jí velké nebezpečí. Lidé, které v budoucnu vyzbrojený lupič přepadne, by ji proto neměli napodobovat, doporučila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Neúspěšný útok na trafiku v českolipské ulici Jana Wericha, o kterém teď informovala policie, se stal v pátek odpoledne. Útočník s kuklou na hlavě namířil na prodavačku pistoli a chtěl po ní peníze. Místo toho ale dostal koštětem. „Žena s koštětem v ruce ze stánku vyběhla a zahnala ho na útěk,“ popsala mluvčí Baláková. Po uprchlém muži nyní pátrá policie.

Podle policistů ovšem nelze postup, který prodavačka zvolila, v podobných situacích doporučit. „Tato žena jistě je velmi odvážná, ale současně měla i velké štěstí. Pokud by před ní stál jiný ozbrojený protivník, mohla by jejich vzájemná konfrontace skončit spíše její vážnou újmou na zdraví nebo smrtí,“ podotkla Ivana Baláková.