Pardubice otálejí s podáním trestního oznámení na své obvody

Pardubice - Pardubické městské obvody rozdělovaly některé veřejné zakázky nezákonně, zjistil to externí audit. Radnice se i přesto rozhodla, že se zatím na policii neobrátí. Primátorka Štěpánka Fraňková (SPP) chce počkat až na rozhodnutí rady města. To ale někteří z radních kritizují.

Porušování zákonů při rozdělování veřejných zakázek na pardubických městských obvodech v letech 2009 a 2010 odhalil letos externí audit. Vypracovat ho nechala pardubická radnice. Přesto vedení města zatím výsledky auditu policii nepředalo. „Nechápu, co to má za cíl, co znamenají některá plamenná prohlášení do médií, a pak skutek utek,“ podotýká radní a zastupitel Jan Němec (TOP 09).

Například první obvod dodatkem smlouvy svévolně změnil původní podmínky výběrového řízení, dokumenty k jiné zakázce v archivu nenašel vůbec. Pátý obvod měl zase některými zakázkami manipulovat. Městské obvody ale audit prozkoumaly a tvrdí, že v něm jsou zásadní chyby, míní například starosta MO Pardubice V Jiří Hájek (SPP). I proto chce primátorka Pardubic počkat do příštího týdne. 23. dubna se sejde rada města, která má rozhodnout co dál. Policie už údajně celou záležitost zaregistrovala a může se o ní začít zajímat hned. Na oznámení totiž podle zákona čekat nemusí.

Pardubice otálejí s podáním trestního oznámení na své obvody (zdroj: ČT24)