Pražští radní schválili vznik Radotínských jezer

Praha - Radní hlavního města schválili změnu územního plánu v Radotíně a Lahovicích nedaleko Pražského okruhu. Mají tam vzniknout jezera a sportovně-rekreační areál. Plány na vytvoření Radotínských jezer vodou z Berounky vznikly již v roce 2008. Tehdy se ale počítalo s větším areálem než dnes. Areál by měl vzniknout na ploše zhruba 47 hektarů. Finanční náklady na zřízení areálu projednávaný materiál neuvádí.

„V budoucnu toto revitalizované území přispěje ke zlepšení celého území,“ řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). V severovýchodní části daného území bude podle studie mimo jiné centrum vodních sportů s umělým kanálem na vodní slalom. Okolo vodní plochy budou pěšiny a místa pro rybáře. Křižovatka Výpadové a Přeštínské bude doplněna o čtvrté rameno, které bude sloužit jako sjezd do nového areálu. U parkoviště bude rozcestí cyklostezek do centra, podél Berounky a na Zbraslav.

V centrální části vznikne další vodní plocha s přístavem. „Zde je navrhována funkce rekreačně sportovní v kombinaci s parkovou úpravou - pobytovými odpočinkovými plochami,“ uvádí materiál. Na místě vznikne asfaltová dráha pro in-line bruslaře, trávníky, ohniště a místa pro grilování a také místa pro rybáře.