Šuster zrušil odměny pro strážníky, cihličky už nedostanou

Praha - Strážníci nebudou dostávat odměny za odsloužené roky - alespoň nějaký čas. Nový ředitel pražské městské policie Eduard Šuster je totiž dočasně zrušil s tím, že je třeba vytvořit nový systém odměňování. K rozhodnutí jej vedly pochybnosti při obdarování strážníků údajně předraženými stříbrnými cihličkami.

„Odměňování zaměstnanců má rozhodně smysl. Oslovil jsem všechny odborové organizace, aby se podílely na tvorbě nového systému. Do té doby nebudou žádné odměny za délku služby,“ řekl šéf strážníků Eduard Šuster s tím, že zatím není jasné, jaké dary budou dlouho sloužící strážníci dostávat. „Svou představu mám, ale nechám si ji na jednání s odbory,“ řekl Šuster.

Strážníci dosud dostávali od vedení městské policie prsteny nebo hodinky, jejichž nákup vyjde na tři až pět tisíc za kus. Loni dostala čtyřicítka zasloužilých strážníků stříbrné cihličky, které byly podle části odborářů několikanásobně předražené. Městská policie za ně zaplatila 512 000 korun. Nákup nyní prověřuje policejní inspekce.