Po smrtelné nehodě kamionů byl uzavřen Pražský okruh

Praha – Jeden řidič zemřel a dalších pět se zranilo při nehodě šesti kamionů na Pražském okruhu. Doprava byla částečně uzavřená mezi Lochkovským a Cholupickým tunelem. Vozidla se srazila v koloně, která se vytvořila před odstavenou dodávkou. Ta předtím v jednom z tunelů narazila do stěny. Na místě zasahoval i vrtulník.

Pražský dálniční okruh krátce před polednem uzavřela ve směru od brněnské dálnice D1 k plzeňské D5 nehoda šesti kamionů. Srazily se na přemostění přes Strakonickou ulici. V pěti ze šesti kamionů byli po nehodě zaklínění řidiči, jednoho z nich hasiči vyprostili už mrtvého. Další byli zranění, z toho tři vážně. „Jeden muž, který byl vyproštěn jako poslední, má vážná vícečetná poranění a byl letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Policie kvůli nehodě průběžně uzavírala Lochkovský a Cholupický tunel, buď úplně, nebo jen v jednom směru. Po vyproštění zraněných byl okruh kolem 14:00 zprůjezdněn s výjimkou místa nehody, kde ve směru k plzeňské D5 za Cholupickým tunelem policie odklání dopravu po nájezdech exitu 10.

Člověk, který dopoledne zemřel při hromadné havárii na Pražském okruhu, je 68. obětí na českých silnicích v prvním prázdninovém měsíci. Červenec je nejtragičtějším měsícem roku - loni zemřelo o dva lidi méně. Policisté na dnešek připravili po celé republice rozsáhlé kontroly. Dopoledne zastavovali auta třeba v Moravskoslezském kraji. S více policisty musí počítat i řidiči v Jihomoravském kraji. Tam za poslední týden zemřelo 6 lidí. Hlídky se proto zaměřují na nebezpečné chování na silnicích - a to hlavně na rychlost a vybržďování.

Vstup Anny Chudobové (zdroj: ČT24)