Na Strakonické havarovalo sedm aut, provoz byl obnoven

Praha - Hromadná nehoda sedmi aut odpoledne uzavřela na více než dvě hodiny pražskou Strakonickou ulici v blízkosti Zbraslavi. Čtyři lidé utrpěli lehčí zranění. Čtyřproudá výpadovka byla znovu v obou směrech zprůjezdněna zhruba v 15:15.

Nehoda se stala krátce po 13:00 ve směru z centra Prahy. „Podle prvotních informací měla jet tři sportovní vozidla vysokou rychlostí a v místě zúžení vozovky řidička sportovního vozidla tovární značky Maserati s největší pravděpodobností nedobrzdila a ve vysoké rychlosti narazila do pěti vozidel jedoucích před ní,“ uvedla mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová. Řidiči sportovních aut Bugatti a Ferrari poté zastavili u krajnice a nyní spolupracují s policisty. 

Policie prověřovala i možnost, že se řidiči účastnili nelegálního závodu, tato informace se ovšem nepotvrdila. Zatčen byl ale osmadvacetiletý spolujezdec řidičky vozu Maserati, který údajně pobývá v České republice nelegálně.

Původní informace, které hovořily o těžce zraněných, se nepotvrdily. „Na místě jsme ošetřili čtyři lidi s lehčím charakterem poranění. Všichni byli ale převezeni do nemocnice,“ upřesnila mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Mezi zraněnými je dvouleté dítě a také šestadvacetiletá řidička z Ruska, která nehodu způsobila. Má poraněnou hlavu.