Tři mrtví po nehodě u Jesenice u Prahy

Jesenice (u Prahy) - Při srážce dvou osobních automobilů u Jesenice nedaleko Prahy dnes ráno zemřeli tři lidé. Další čtyři lidé utrpěli těžká zranění. Na místě zasahoval i vrtulník. Silnice II/603, takzvaná stará benešovská, byla kvůli vyšetřování v místě nehody na několik hodin uzavřena. Od pátku zahynulo na českých silnicích již 13 lidí, což je za letošek zatím nejtragičtější víkendová statistika.

Ke střetu došlo krátce před sedmou hodinou ranní na silnici z Jesenice do Horních Jirčan. Fialové vozidlo Suzuki Swift, v němž jelo šest mladých lidí, vjelo z neznámých příčin do protisměru. Podle policie pravděpodobně dostalo smyk a pravým bokem narazilo do přední části protijedoucího červeného vozu Kia Sportage, v němž seděla pouze řidička.

V Suzuki zemřela sedmadvacetiletá žena a dvacetiletý mladík, třetí obětí je devětatřicetiletý řidič. Zbytek posádky utrpěl těžká zranění, pro jednu dívku musel přiletět vrtulník záchranné služby. Poranění utrpěla i řidička protijedoucího vozu SUV.

Příčinu kolize, která se stala zhruba sto metrů od Horních Jirčan, policisté vyšetřují. Silnice byla v místě nehody do 10:30 uzavřena, díky slabému víkendovému provozu ale nevznikly žádné dopravní komplikace. Na kruhovém objezdu u Pražského okruhu ve směru od Jesenice stála hlídka jesenické obecní policie a dál pouštěla jen místní.

Tragická nehoda u Jesenice si vyžádala zatím nejvíce lidských životů za tento víkend, který je letos dosud nejtragičtějším na českých silnicích. Od pátku zatím při dopravních nehodách zahynulo 13 lidí, což překonalo dva poslední červencové víkendy, kdy na silnicích zahynulo po 12 lidech. Tento pátek při nehodách zemřeli čtyři lidé, v sobotu pět, dnes podle dosavadních informací čtyři.

V srpnu dosud podle policejních statistik zahynulo na českých silnicích 50 lidí, loni to za celý srpen bylo 73 lidí. Za celé loňské prázdniny si dopravní nehody vyžádaly 140 obětí, což bylo stejně jako v roce 2011 a nejméně od roku 1990. Letos v červenci zemřelo při nehodách 70 lidí.

Nehoda dvou aut u Jesenice u Prahy (zdroj: ČT24)