Na Šumavě zahynul řidič, narazil do vlaku

Chroboly (Prachaticko) – Při střetu vlaku s autem zahynul jedenasedmdesátiletý muž – řidič auta. V motoráku cestovalo osm lidí, žádnému se nic nestalo. Podle mluvčího Drážní inspekce se nehoda stala na přejezdu zabezpečeném výstražnými kříži.

Nehoda se stala po jedenácté dopoledne na přejezdu u obce Chroboly na Prachaticku. Průběh nehody nebyl zcela obvyklý – zatímco v podobných případech většinou narazí vlak do auta, tentokrát tomu bylo naopak. „Osobní automobil narazil do boku jedoucího vlaku,“ popsal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Proč se nehoda stala, inspektoři spolu s policií zjišťují. „Ve většině podobných případů však bývá vina na straně řidiče automobilu,“ podotkl mluvčí Drápal. Na přejezdu u Chrobol podle něj železničáři nic nezanedbali. „Rozhledové poměry na přejezdu vyhověly normě. Výstražné kříže jsou doplněny dopravní značkou STOP,“ shrnul.

Je to už druhá smrtelná nehoda na železnici během dne. První se stala dopoledne, kdy se pod vlak na trati mezi Zábřehem a Olomoucí připletl chodec. Ve dvou dnech se potom stala druhá nehoda na přejezdu, v pátek se srazil pracovní vozík s osobním autem na Kutnohorsku. Řidič auta nehodu přežil, utrpěl však těžké zranění.