Tři školy i celou ulici v Praze evakuovali policisté kvůli bombě

Praha – Bez úspěchu hledali pyrotechnici na pražských Vinohradech bombu. Podle anonymního oznámení měla být někde v Moravské ulici. Protože místo, kde by měla být, nebylo specifikováno, policie uzavřela celou ulici a evakuovala asi tisíc lidí. Teď – když nenašli bombu – budou policisté hledat toho, kdo její uložení ohlásil.

Kvůli hrozbě bombou evakuovali policisté veřejné objekty ve vinohradské Moravské ulici – poštu a školy. Ty jsou v Moravské tři, základní škola, učiliště a gymnázium. Uzavřena byla i celá ulice, ve které se pohybují desítky pyrotechniků. „K takto zásadnímu opatření, které spočívá v úplném uzavření Moravské ulice, jsme přistoupili z toho důvodu, že není specifikováno, kde by ta bomba měla být uložena,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Uzavírka a evakuace skončila po desáté hodině dopoledne – zhruba po hodině a půl. Pyrotechnici žádnou bombu nenašli.

Kvůli ohlášení bomby, které si vyžádalo rozsáhlé manévry, teď policie hledá anonymního oznamovatele. „Kriminalisté budou věc prošetřovat pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Budeme se samozřejmě snažit vypátrat a případně zadržet autora tohoto telefonátu,“ podotkl mluvčí Hulan.