Třetí policejní honička skončila bez zranění. Auto chytili, řidiče ne

Praha – Třetí auto během posledních pěti dnů ujíždělo napříč Prahou před policií. Oproti předchozím honičkám, které „vyhrála“ policie, tentokrát dosáhl řidič auta svého. Vůz sice poškodil a zanechal policistům, sám ale uprchl. V autě, které řidič napasoval do podchodu pod železniční tratí na Vidouli, našli pronásledovatelé jednoho spolujezdce a kradené věci.

Třetí honička s policií, kterou Praha zažila od soboty, se od těch předchozích lišila především tím, že proběhla uprostřed noci, kdy je klidnější provoz. Obešla se proto bez zranění, jediné poničené auto nakonec bylo to ujíždějící. Incident vypukl půl hodiny po půlnoci v Práčské ulici v Záběhlicích. „'Policisté chtěli v Práčské ulici zastavit k silniční kontrole Škodu Superb. Její řidič ale pokynů k zastavení nedbal a před policisty začal ujíždět značně vysokou rychlostí,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policejní mluvčí o chování ujíždějícího řidiče:

„Nutno zmínit, že řidič Superbu před policisty ujížděl velice nebezpečně, kdy mnohdy ohrozil ostatní účastníky silničního provozu například jízdou v protisměru, nebo na červenou, kdy do křižovatek vjížděl, aniž by alespoň přibrzdil.“

Policejní vozy se ihned vydali za ujíždějící škodovkou, která objela velkou část Prahy, přes Zahradní Město zamířila na Krč a Braník, odtud na Barrandovský most, po Strakonické na Radlickou a nakonec odbočila do lesoparku Vidoule. Tam jízda skončila. „Řidič Superbu chtěl projet podchodem pro pěší pod tamní železniční tratí. To se mu ale nepodařilo a auto zůstalo zaklíněno pravou stranou o stěnu podchodu,“ uvedl mluvčí Hulan. Než dorazili policisté, stihli však řidič a jeden ze dvou jeho spolujezdců utéct. V autě tak zůstal pouze druhý spolujezdec, kromě něj ale policie uvnitř našla „prokazatelně kradená“ rádia a nářadí, které se podle Hulana používá k vloupání do aut.

Ačkoli policisté chování řidiče zatím považují za přestupek, vzhledem k objeveným kradeným věcem může nakonec stanout před soudem – pokud ho ovšem policisté naleznou.

Ze tří honiček za poslední týden měla ta noční nejméně závažné následky. Policejní pronásledování auta, které v sobotu ujíždělo nejprve po Praze a poté po dálnici až do Plzně, totiž skončilo střelbou a zraněním řidiče. Při úterní honičce, která měla dvě části – poprvé řidič policii ujel na dálnici, vzápětí se ale vrátil do města a podruhé už se „ztratit“ nedokázal – zase ujíždějící mladík srazil chodce na přechodu a navíc poškodil několik zaparkovaných vozidel.