Zbylý tubus Lochkovského tunelu v ranní špičce uzavřela porucha kamionu

Praha – Jediný průjezdný tubus Lochkovského tunelu na Pražském okruhu ucpal porouchaný kamion. V ranní špičcce se proto provoz na zásadní dopravní tepně spojující dálnice vedoucí od Prahy na jih a na západ zastavil. Nejprve byl zhruba hodinu neprůjezdný obousměrně, potom se krátce jezdilo pouze jedním směrem. Plně průjezdý je od čtvrt na devět. Situace se ovšem v malém ještě jednou opakovala, před polednem nakrátko zablokovala tunel porucha osobního auta.

Lochkovský tunel byl obousměrně neprůjezdný od sedmi ráno. Police ho uzavřela kvůli porouchanému kamionu, který se uvnitř zastavil. Protože se již druhý týden jezdí obousměrně pouze v jedné tunelové rouře, zatímco druhá se opravuje po požáru jiného kamionu, znamenalo to, že se musel okruh mezi Lochkovem a Zbraslaví zcela uzavřít. Policie podle mluvčího Jana Daňka odkláněla dopravu přes Barrandov. Po osmé byl opět zprůjezdněn směr k dálnici D5, o čtvrt hodiny později i druhý směr. V tunelu se nadále jezdí s omezením kvůli pokračujícím opravám v druhé polovině tunelu.

Krátce před polednem ale zažil Lochkovský tunel ještě jednu uzavírku. Ta trvala zhruba čtvrt hodiny, tentokrát byla příčinou porucha osobního auta.

Ranní i polední uzavírka se rychle přenesla i do nedalekého Cholupického tunelu. Protože se před uzavřeným tunelem Lochkov vytvořily dlouhé fronty čekajících aut, hrozilo, že se ucpe i tunel Cholupice ve směru k dálnici D5. Policie proto kvůli koloně zavedla tzv. blokové odbavování.

Lochkovský tunel má od minulého týdne uzavřený směr k dálnici D5. V tunelu shořel kamion. Požár způsobil rozsáhlé škody, které silničáři opravují. Kvůli obousměrnému provozu pouze jedním tubusem se teď každý den tvoří na okruhu dlouhé kolony – a to i když nenastanou další komplikace. Situaci zhoršil i fakt, že zatímco uzavřená část tunelu je třípruhová, ta průjezdná má jenom dva pruhy. V každém směru tak zbývá pro auta pouze jeden pruh. Tomáš Karas z Ředitelství silnic a dálnic včera oznámil, že v nejlepším případě bude tunel plně průjezdný od poloviny února.