Lupiči si z benzinky v Praze 9 odnesli 50 tisíc

Praha - Dvojice lupičů v noci z úterka na středu přepadla čerpací stanici v Poděbradské ulici v Praze 9. Odnesli si 50 tisíc korun. Policie po nich pátrá a s prosbou o pomoc se obrací i na veřejnost. Pachatelům hrozí za trestný čin loupeže až deset let za mřížemi.

Lupiči zazvonili na obsluhu benzinky ve středu ráno s tím, že si chtějí koupit cigarety. „Žena je vpustila dovnitř, a když se otočila pro cigarety, jeden z lupičů přeskočil pult, chytil ji za krk a požadoval vydání všech bankovek z pokladny a trezoru do igelitové tašky,“ popsala incident mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Ženu pak lupiči odtáhli do kanceláře, kde jí zalepili ruce, nohy i ústa lepicí páskou, a sami utekli zadním vchodem. 

Podle záběrů bezpečnostních kamer z prodejny jde o muže ve věku kolem třiceti let, světlé pleti a střední postavy. Mluvili česky s ruským nebo ukrajinským přízvukem. Jeden měl na sobě tmavomodré džíny a černou bundu se světlými pruhy na ramenou, pod níž měl světlou mikinu s kapucí. Na hlavě měl černou čepici, na rukou tmavé rukavice a na nohou hnědé boty. Druhý podezřelý měl černé kalhoty, světlou mikinu s kapucí, hnědou zimní bundu, černé boty a rukavice. V ruce měl černou igelitovou tašku.

Jakékoliv informace o podezřelých kriminalisté přijmou na lince 158.