Policie zveřejnila fotografii muže, který chtěl vyloupit v Praze banku

Praha – Policie má podrobnější popis muže, který se ve středu na Václavském náměstí v centru Prahy pokusil vyloupit banku. Muž byl ve věku 50 až 60 let, vysoký 185 centimetrů, robustnější postavy. V době loupeže měl černé delší vlasy, které mu splývaly až na krk a několikadenní strniště s knírem. Detektivové ovšem nevylučují, že se mohlo jednat o paruku a falešný knír.

Kriminalisté touto cestou žádají širokou veřejnost o poskytnutí jakýchkoliv podstatných informací, které by vedly ke zjištění pobytu, pohybu nebo totožnosti muže na fotografiích. Informace přijmou operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně.

Neznámý muž se pokusil bankovní pobočku ČSOB vyloupit ve středu kolem jedné hodiny odpoledne. Poté, co mu úřednice odmítla hotovost vydat, na místě zanechal kufřík s tím, že je v něm bomba. Policie proto budovu vyklidila a uzavřela Vodičkovu a Jindřišskou ulici, půl hodiny se auta a pěší nedostali ani do části Václavského náměstí.

Pyrotechnici kufřík odvezli a později zjistili, že se v něm opravdu účinná výbušnina nacházela. Podle odborníka na výbušniny Jiřího Petříčka by exploze uvnitř banky vytloukla skleněné výplně a patrně i vyrazila dveře v bance. Po pachateli policie dál pátrá.