Policie pátrá po muži, který zničehonic pořezal dva lidi a utekl

Praha - Neznámý útočník pořezal v sobotu dvojici lidí v centru Prahy. Jde o velmi nebezpečného násilníka, protože zřejmě zaútočil bez vyprovokování a pravděpodobně ani nechtěl loupit. Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání, zároveň ale varují, aby se muže nesnažil nikdo zadržet na vlastní pěst. Policie také zveřejnila záběry z kamer, na kterých je muž zachycen.

Nebezpečný útočník (zdroj: ČT24)

Pachatel si vybral dvaašedesátiletého Itala a devětadvacetiletou Češku, kteří kolem 19:30 procházeli Národní ulicí. „Z ničeho nic k nim přiskočil a bezdůvodně na ně zaútočil ostrým předmětem, kterým oba pořezal v oblasti obličeje. Ženě způsobil několikacentimetrovou řeznou ránu na krku pod pravou čelistí a muži velmi hlubokou, osm centimetrů dlouhou řeznou ránu na tváři,“ popsal napadení policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Útočník poté utekl Divadelní ulicí, aniž by dvojici cokoli ukradl. „Znamená to, že se jednání nedopustil s cílem poškozené okrást, oloupit  nebo se jinak obohatit. K útoku také došlo bez jakéhokoli předchozího verbálního nebo fyzického konfliktu. Kriminalisté proto vnímají pachatele jako velice nebezpečného,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po násilníkovi. Podle svědků se jedná o muže ve věku zhruba 35 až 45 let, vysokého asi 175 centimetrů. V době útoku měl na hlavě kšiltovku, tmavě modrou bundu s výrazně bílými pruhy na rukávech a hrudi a nesl modrou cestovní tašku. „Jakékoliv informace k totožnosti pachatele nebo místu jeho pobytu mohou lidé kriminalistům předat prostřednictvím tísňové linky 158,“ sdělil mluvčí. Zopakoval ale, že útočník je nebezpečný, a proto by se jej lidé neměli v žádném případě pokoušet sami zadržet.