Banka nabízí půl milionu za informace o lupiči

Praha - Muž, který minulou středu loupil v Raiffeisenbank na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad, zřejmě přepadl loni v listopadu banku v ulici Na Florenci. Kriminalisté z kamerových záznamů zjistili, že ještě předtím si tipoval k loupeži dalších pět bank v centru Prahy. Za informace, které přispějí k vypátrání pachatele, nabízí Raiffeisenbank půl milionu korun.

Z pobočky Raiffeisenbank na náměstí Jiřího z Poděbrad si muž minulou středu odnesl několik desítek tisíc korun. Při přepadení odkryl klopu kabátu, v němž měl ukrytou stříbrnou pistoli, kterou ale nevytáhl. Nikoho nezranil.

Pravděpodobně tentýž muž loni 22. listopadu dopoledne loupil v bance v ulici Na Florenci. Pokladní ukázal stříbrnou pistoli, kterou vytáhl z bundy. „Přepadené pokladní pak při loupeži sdělil: Mám rakovinu a je mi všechno jedno,“ popsala policejní mluvčí Jana Rösslerová. Také v tomto případě si odnesl několik desítek tisíc korun.

Podezřelému je podle policie zhruba 60 let, je vysoký asi 175 centimetrů, střední postavy. Má delší prošedivělé vlasy a zrzavý knír. Při loupežích nosí čepici, černé sluneční brýle a maskuje si bradu. Hovoří česky. Informace o něm je možné telefonovat na tísňovou linku 158.