Při ranní nehodě v Praze zemřel člověk, nehoda blokovala dopravu celý den

Praha – Následky ranní tragické nehody stále mají vliv na dopravu na Pražském okruhu. Při havárii zemřel jeden člověk a další čtyři byli zraněni. Ke srážce došlo u tunelu nedaleko Radotínského mostu. Doprava směrem na dálnici D1 i D5 byla zastavena, protože na místě přistával vrtulník. Provoz byl zhruba po třech hodinách obnoven, avšak ještě po deváté večer se museli řidiči ve směru k D1 sjízdět do jediného pruhu, ve druhém probíhal úklid.

Původní informace hovořily o tom, že havarovaly dva kamiony, jedno nákladní a dvě osobní auta, ukázalo se ale, že šlo o dva kamiony a dvě osobní auta. Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana byl jeden z kamionů s přívěsem po havárii natolik zdevastovaný, že se zdálo, jako by na místě havarovalo celkem pět aut. Oba kamiony prý skončily na boku a jejich součástky jsou rozmetány do vzdálenosti několika desítek metrů. „Následky dopravní nehody jsou tragické, neboť polský řidič jednoho z kamiónů utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. V nemocnici pak skončili další tři účastníci této události, dle prvotních informací s lehkými zraněními,“ uvedl Hulan.

Policisté původně očekávali, že by mohl být provoz ve směru na dálnici D1 zprovozněn okolo 14. hodiny. To se však nestalo a provoz na okruhu zůstal omezen až do večera. Jakým způsobem se nehoda odehrála, policie zatím nekomentovala s tím, že okolnosti se v současnosti prošetřují.

Ranní nehoda na Pražském okruhu (zdroj: ČT24)