Tramvaj narazila do policejního auta, tři lidé jsou zraněni

Praha – Dva policisté a také jeden kolemjdoucí utrpěli zranění při srážce policejního auta s tramvají na pražském Žižkově. Při vážné nehodě byla poškozena také infrastruktura tramvajové tratě od nákladového nádraží k Olšanskému náměstí, zůstává proto uzavřena.

Krátce před polednem smetla tramvaj na lince 9 v blízkosti žižkovského nákladového nádraží policejní auto. Nehoda se stala na trati s otevřeným svrškem, která je křižována dlážděnými přejezdy. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala utrpěli při nehodě zranění tři lidé – kromě dvou policistů v autě, které je těžce poškozené, je poraněn také chodec. Policisté utrpěli středně těžká poranění, třetí člověk má pořezanou ruku. V tramvaji cestovalo asi 60 lidí, nikdo poraněn nebyl, řekli mluvčí pražské policie a dopravního podniku Tomáš Hulan a Jiří Štabl.

Policejní mluvčí uvedl, že policisté nepodnikli „nijak dramatickou jízdu“, pouze chtěli běžným způsobem přejet přes koleje. „Jeli v rámci běžného výkonu služby. Co bylo příčinou dopravní nehody, jaká je míra zavinění na straně tramvaje nebo na straně policejního vozu, je předmětem prošetřování,“ uvedl Tomáš Hulan.

Nehoda způsobila rozsáhlou škodu – na tramvaji, která vykolejila, činí 30 milionů, další milion na policejním autě. Poškozen je také sloup trakčního vedení. Kvůli vyprošťování havarovaných vozidel i opravě trati je mezi zastávkami Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí výluka. „Předpokládané přerušení provozu na trati je v řádu hodin,“ upozornil Martin Drápal.