V sobotu léto, v neděli podzim. Počasí bude o víkendu překvapovat

První zářijový víkend se chystá předvést v počasí téměř všechno, co v téhle roční době umí: slunce, mraky, přeháňky, bouřky i poryvy větru.

V pátek ještě moc pršet nebude, ale bude relativně dost mraků – oblačno až zataženo, jen chvílemi se oblačnost roztrhá na polojasno. Ráno můžou být mlhy, brzo se ale rozpustí. S největší pravděpodobností na severozápadě může spadnout i pár kapek deště. Teploty se ráno budou pohybovat mezi 14 až 10 °C, odpoledne vystoupí na 21 až 25 °C.

Výhled počasí na druhý zářijový týden
Zdroj: ČT24

Sobota začne polojasnou oblohou, ale mlhy nebo nízké oblaky se můžou udržet déle. Od severozápadu přijdou oblaky a budou se přidávat přeháňky nebo bouřky. Právě v bouřkách může foukat silný nárazovitý vítr. Teploty se odpoledne dostanou na 23 a 27 °C, ráno ale budou jen mezi 13 až 9 °C.

Srážky do konce týdne
Zdroj: ČT24

Neděle už ale bude jiná. Na jihovýchodě začne den deštěm nebo přeháňkami a někde může být dokonce i bouřka. Na severozápadě bude sice ráno slunečné, ale oblačnost bude tak trochu aprílová – a může z ní i zapršet. Ráno bude sice teplejší než v sobotu: 15 až 11°C, ale odpoledne se teploty dostanou maximálně na 22 °C.

Střídání deštivých a slunečných dní bude pokračovat i příští týden, ovšem teploty by se v něm ještě měly vrátit k letním hodnotám kolem 25 °C.