Mnoho povyku pro nic

To je zase jednou mnoho povyku pro nic. Skupina kojících matek vytáhla s heslem "Odhalená prsa kojící ženy na internet patří" do boje proti sociální síti Facebook. Důvod? Provozovatel stránek totiž z jednotlivých uživatelských galerií maže fotografie zachycující kojení. Jistě, u nás, savců, naprosto běžná věc.

V souvislosti s happeningem, kdy se na protest nechalo několik desítek kojících žen vyfotit Sárou Saudkovou, vyvstává otázka, zda je celý tenhle povyk odůvodněný. Není. To máte tak. Když se na server podobného typu kdokoliv registruje, obvykle musí souhlasit s podmínkami, které si provozovatel vyhrazuje a má na to plné právo - ostatně je to jeho stránka. V pravidlech Facebooku tak mimo jiné stojí, cituji: „(…) Společnost může, ale není povinna, prohlédnout Stránku a může smazat či odstranit (bez upozornění) jakýkoliv Obsah Stránky včetně Uživatelského obsahu, kvůli jakémukoliv důvodu nebo zcela bezdůvodně, včetně Uživatelského obsahu, který podle úsudku Společnosti poškozuje tuto Dohodu nebo Pravidla chování na webu Facebook."

A mluvčí Facebooku řekl, že fotky byly smazány právě z důvodu porušení pravidel o neuveřejňování obscénních, pornografických nebo sexuálně explicitních materiálů. Zda tomu tak skutečně je či není, nechť si přebere každý, normálně smýšlející čtenář sám. Soukromý web je však soukromý web, přes to vlak nejede.

Celá akce ve mně tedy spíš zanechala dojem chytré reklamy na jednu českou stránku o mateřství, která celou tu srandu spunktovala.

Jaké je tedy řešení? Kojící matky nechť si vytvoří pro publikování podobného materiálu svou platformu, na Facebooku si mohou ponechat zaběhnuté profily, kde nebudou chybět linky na zmíněný kojící web s fotkami a spokojenost by mohla být na obou stranách.

Vždyť říkám, mnoho povyku pro nic.

  • Maminka s dítětem autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/644/64354.jpg
  • Kojící matka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/644/64342.jpg
  • Kojení autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/625/62423.jpg
  • Kojení autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/645/64469.jpg