Dejte už pokoj s tím 21. srpnem

Přišel mi náhodou nedávno do ruky takový dopis: "Pisálci! Nebudu psát vážení, protože vážení nejste. Jste, jak ví drtivá většina národa, póvl, hnůj a žumpa! Vyzýváme vás, abyste dali s tím 21. srpnem 1968 už pokoj! Co pořád vytahujete staré věci, které už nikoho nezajímají. Všímejte si zloděje Kalouska! A těch ostatních zlodějů. Tenkrát žádní zloději nebyli! To vy si nemůžete pamatovat. Byl pořádek!

Pořád vyčítáte něco Rusku, Sovětskému svazu. Staré věci! Ale že už to tenkrát, před tím srpnem, mohlo skončit tak hrozně jako dneska, to vás nenapadá, co? Ale ono vás to napadá, vy jenom litujete, že se to takovým, jako jste vy, tehdy nepovedlo. To by to s námi vypadalo, kdyby se jim to podařilo! 

To jsou řeči, že od toho srpna, po příjezdu Rudé armády, tu bylo zle. Nebylo. Dobře bylo. A jak! O tom pište! Ne ty vaše bláboly! Nikdo neumíral hlady jako dnes. Nespal pod mostem. Všichni jsme se měli přiměřeně dobře. A disidenti byli povaleči, kteří nechtěli dělat, raději provokovali, a pak se divili, že jdou do kriminálu. To už si nepamatujete, že je na schůzích a aktivech odsuzovala drtivá většina poctivých pracujících?! Obyčejní lidé se o politiku nestarali, tak se jim nic nedělo. Drtivá většina národa žádný problém s SNB a StB neměla. Šli jsme na 1. máje, oslavili si MDŽ, nikdo od nás nic víc nechtěl. Ani na drobné soukromé přilepšení z majetku v socialistickém vlastnictví se nijak nekoukalo, když to člověk moc nepřeháněl. 

Nechte si tu svobodu, o té pořád básníte, ale drtivá většina poctivě pracujících vám na ni… víte co. A svobody bylo dost, stačilo, když člověk neprovokoval a nestrkal nos do ničeho, do čeho nemá, blbě nedemonstroval, nepodepisoval nějaké petice, nestýkal se s elementy, v hospodě věděl, kam až si může zanadávat, ale nejlepší bylo vůbec nepomlouvat, taky co si stěžovat, když bylo dobře. Stěžovali si jenom kverulanti. Pak se nemohli divit, že jim přiskřípli prsty. Drtivé většině obyčejných lidí nikdo prsty neskřípal. Drtivá většina národa byla spokojená. Na auto sis za pár let ušetřil. Když jsi měl ušetřeno, dal sis zase něco stranou a mohl jsi jet do Bulharska, když jsi nějaký ten rok byl v družstvu a chodil pracovat na stavbu, časem jsi dostal pěkný byt na sídlišti. Když člověk sehnal bony, mohl klidně nosit rifle. A hlavně byl pořádek. 

Všichni měli práci. Měsíc dovolené. A když člověku nevystačila, hodil se pár dní marod a mohl si dodělat něco na chatě. A hlavně byl pořádek. Protože byl trest smrti. Nebyly žádné vraždy, a když nějaká náhodou byla, tak to byla náhoda a udělal ji nějaký protispolečenský živel, většinou to byl vlasatec, a hned šel viset. 

Nechte si ty řeči o nějakém 21. srpnu a okupaci. Žádná okupace to nebyla. Jo, před tím od Němčourů to byla okupace, tu bychom vám přáli, pisálci, to byste po tenku kakali. Jenomže to vy jste zapomněli, pořád byste lezli Němcům do zadku, Američanům, posr…. Evropské unii! A ještě pos..nějšímu NATU! To vyvolává války po celém světě! To je agresivní pakt! Vždycky byl proti nám nepřítel a najednou se s ním bratříčkujete! To jste Češi?! Vlastizrádci jste! Co máte proti Rusům a Rusku? Ti nám vždycky pomohli. Na ty bylo spolehnutí. 

Neříkejte pořád, že po 21. srpnu nebyla svoboda slova. Byla, jenom si nikdo nemohl psát blbosti, které ho napadly. Novináři tenkrát nebyli ani hnůj ani póvl ani žumpa! Psali hezky a drtivá většina národa si to ráda četla. 

A navíc, když pořád strašíte tím 21. srpnem, zapomínáte, že v Rusku, Sovětském svazu, tenkrát byli komunisti! A ti už tam nejsou: Je tam pan Putin. A ten tam zavedl opravdovou demokracii, svobodu a prosperitu. Ne jako na shnilém západě. A mají v Rusku pořádek. Žádní teplouši, imigranty taky skřípl, zbytečné řeči proti vládě se nevedou. Ten by u nás s cikány zatočil. A možná i s Židy! Tady se moc roztahují. Tváří se, jak jsou studovaní a mají moc peněz. 

Kdyby tady byl pan Putin, to byste těch řečí o 21. srpnu brzo nechali! Měl pravdu, když říkal, že rozpad Sovětského svazu byla katastrofa. Už aby někdo takový přišel i u nás! Vůbec to nemusejí být komunisti. Důležité je, aby tu někdo, kdo má rád obyčejné lidi a koho má ráda drtivá většina národa, zavedl pořádek. Zavřel nevymáchané huby, i ty vaše. Už aby to bylo! Snad to přijde brzo!! Už se to blíží!!! Je to na spadnutí!!! Drtivá většina národa si to přeje!!! Pak půjdete všichni k soudu!!! Drtivá většina obyčejných lidí vás požene k spravedlnosti! A ta bude přísná!! Těšte se!!!         

Radíme vám, dejte už pokoj s tím 21. srpnem1968 a všelijakýma blbýma výročíma, která stejně nejsou pravda! Neotravujte nás hloupými řečičkami a pište tak, jak si přeje drtivá většina národa!!!

Nepodepisujeme se jmény, protože zatím ještě není čas!

Třeste se!!

Drtivá většina národa (poctivých pracujících, obyčejných lidí)!!!“

Ne, přátelé, zatím mi takový dopis do ruky nepřišel. Alespoň reálně ne. (Byť občasně někdo zlomky v podobném tónu počastuje.) Vymyslel jsem si ho. Ale protože si myslím, že umím poslouchat, zaslechnu občas leccos a leckoho okolo sebe, tuším, že vbrzku není takové psaní až tak příliš nepravděpodobné. Že to není rostoucí tráva. To spíš všelijaké hřebínky stále víc narůstají.