Nova vstoupila do boje zpravodajských portálů

Praha - Televize Nova spustila svůj nový zpravodajský server. Web, jehož kostru tvoří videozpravodajství, má být podle slov ředitele televize Petra Dvořáka největším projektem Novy pro letošní rok. Internetový server sází především na bohatý obrazový fond a technicky samostatnou redakci. Na zpravodajství se mohou podílet také sami diváci.

Nova má ambice stát se s portálem do roka jedním ze tří lídrů na trhu, podle slov vedení útočí na pozici konkurenčního portálu idnes.cz. „Myslíme si, že propojení mezi internetem a televizí funguje úplně nejlépe,“ vysvětlil generální ředitel Novy Petr Dvořák důvod předpokládaného úspěchu a dodal, že server je výhodným distribučním kanálem pro zpravodajství televize. Projekt si pochvaluje také jeho šéfredaktor Zdeněk Šámal, který před nedávnem opustil místo ředitele zpravodajství ve veřejnoprávní ČT. „Rád ho charakterizuji jako televizní zpravodajský portál," řekl.

Nový server Novy nabízí divákům vedle tradičního internetového videozpravodajství třikrát denně devadesátivteřinový přehled zpráv, blogy moderátorů, bulvární zprávy nebo „nahé zprávy„. Videoreportáže budou 20 až 60minutové. Na obsahu webu se vedle současné televizní redakce bude podílet také 52 reportérských týmů disponujících technickým vybavením kompletního štábu. Na webu, případně v televizním vysílání se mají šanci objevit i amatérské příspěvky. „Počet lidí s kamerami, kteří zaznamenávají dění kolem sebe, je dnes celá řada. Je tam velký potenciál,“ vysvětluje ředitel zpravodajství Martin Ondráček. Dosavadní webové stránky Novy budou do budoucna zaměřeny více na zábavu.