Tachecí míří z rozhlasu do televize, jedná se Z1

Praha - Bývalá ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí opuští Český rozhlas. O svém dalším angažmá jedná se zpravodajskou stanicí Z1, kde by mohla zastávat funkci v managementu redakce publicistiky. Serveru iDnes to dnes řekla mluvčí stanice Ivana Dubášová. "Dohodla jsem se panem Kasíkem, že odejdu ke konci května. Jednám s panem Mrnkou o práci v televizi Z 1," potvrdila zprávu o svém přestupu Tachecí.

„Tachecí je jen jednou ze zhruba dvou desítek osob, se kterými jednáme. Nic není uzavřeno,“ řekl serveru Novinky.cz dnes dopoledne Mrnka. V případě dohody by Tachecí měla na starosti vlastní pořad. Bývalá ředitelka veřejnoprávní stanice strávila poslední tři měsíce na nemocenské, s prací v rozhlase se rozloučí na konci května.

Zpravodajsko-publicistický formát televize pro Tachecí nebude žádnou novinkou, v minulosti už pracovala v České televizi, kde podle mnohých velmi nekompromisně vedla diskusní pořad „21".

Přestože poslechovost Radiožurnálu v období angažmá Barbory Tachecí na postu ředitelky Radiožurnálu mírně stoupla, dalekosáhlé změny ve vysílání vyvolaly negativní reakce. Podle některých se jí podařilo osvěžit program, proti jejímu způsobu práce ale vznikla i petice, kterou podepsalo 13,5 tisíce lidí. 6. února ji ředitel Čro Václav Kasík odvolal na základě nevyhovující komunikace uvnitř redakce. Na její místo nastoupil dosavadní šéfredaktor Alexandr Pícha.