Návštěvnost internetu v dubnu klesla na 6,1 milionu lidí

Praha - Počet návštěvníků českých internetových serverů se v dubnu snížil o jedno procento na 6,12 milionu lidí. Podobně klesl i počet uživatelů z Česka na 4,7 milionu. Vyplývá to ze statistiky NetMonitor zveřejněné dnes na internetu.

V měsíční návštěvnosti serverů vedl Seznam se 4,69 milionu uživatelů, následuje zpravodajský iDnes s 3,06 milionu a konkurenční Novinky s 3,03 milionu. V počtu uživatelů za den, který je relevantnější pro zadavatele reklamy, opět kraloval Seznam s 2,2 milionu uživatelů denně, druhé byly Novinky s téměř 796.000 čtenáři za den a třetí portál Centrum.cz s průměrem 555.400 uživatelů.

Seznam byl minulý měsíc zároveň největším provozovatelem internetových služeb, když na svých webech zaznamenal přes pět milionů uživatelů. Následuje společnost NetCentrum, která ke službám kolem portálu Centrum přikoupila v únoru Atlas, s 3,73 milionu návštěvníků měsíčně a třetí skončil mediální dům Mafra (iDnes) s 3,15 milionu návštěvníků.

Uživatelé na internetu trávili v průměru hodinu a půl denně, délka jedné návštěvy se pohybovala kolem deseti minut. Počet lidí s možností přístupu na internet se v dubnu snížil zhruba o 60.000 na 4,875 milionu.