Pavel Zuna bude na Primě šéfovat i publicistice

Praha - Šéfredaktor zpravodajství televize Prima a jeden z moderátorů její hlavní zpravodajské relace Pavel Zuna (41) se ode dneška stal také šéfredaktorem publicistiky na Primě. Sdělila to mluvčí Primy Jana Kocová. Dosavadní šéf publicistiky Jiří Závozda na Primě k poslednímu červenci končí, uvedla Kocová. "Pavel Zuna úspěšně vede v rámci televize Prima zpravodajství. Se stejnou důvěrou mu bylo nyní jeho pracovní působení rozšířeno o strategické řízení publicistiky," uvedla Kocová.

Zuna ve své kariéře prošel všemi třemi celoplošnými televizemi. Do Primy nastoupil loni v únoru, stal se moderátorem soutěže Ber nebo neber. Od září je šéfem zpravodajství na Primě, na pozici vystřídal právě Závozdu, který stál v čele zpravodajství Primy sedm let.

Zuna v letech 1991 až 1998 působil jako redaktor a moderátor Československé a později České televize, od dubna 1998 byl devět měsíců tiskovým mluvčím společnosti Philip Morris. V letech 1999 až 2006 pracoval na Nově, byl moderátorem zpráv, šéfredaktorem zpravodajství a náměstkem odpovědným za program; podílel se na pořadech Česko hledá SuperStar, Výměna manželek či Víkend.

Po odchodu z Novy spolupracoval na marketingových produktech s ruskou společností Home Credit and Finance Bank, která je součástí finanční skupiny PPF. Od loňského února je jednou z tváří Primy.