Šéfem české HBO je nově Martin Cepek

Praha - Novým generálním ředitelem televizní stanice HBO v České republice se od 1. července stal dřívější obchodní ředitel celé mediální společnosti Martin Cepek (35). Ve funkci nahradil Ondřeje Zacha, který byl v dubnu jmenován viceprezidentem HBO ve střední Evropě pro vysílání programů a akvizice, v české pobočce televize zastává i nadále pozici výkonného ředitele. Televizní stanice HBO je největším filmovým kanálem na světě.

Pětatřicetiletý Cepek vystudoval střední školu hotelového managementu v Praze a strávil několik let v hotelovém a restauračním provozu. Působil například jako vedoucí provozovny, zástupce ředitele podniku a ředitel hotelu. První zkušenosti v televizně-zábavním průmyslu Cepek získal na pozici oblastního obchodního manažera u společnosti Warner Bros, kde měl na starosti veškeré obchodní aktivity spojené s prodejem a distribucí videokazet. V oboru už působí více než 13 let.

Do HBO ČR nastoupil Cepek v roce 1996 jako obchodní manažer. Po dvou letech byl povýšen na pozici oblastního obchodního manažera pro Českou a Slovenskou republiku. Svou předchozí funkci obchodního a marketingového ředitele HBO ČR zastával od roku 2002 až do letošního července.

Komerční filmový kanál HBO (Home Box Office) je historicky první placenou televizí na světě, jejím majitelem je mediální koncern Warner Bross. Poprvé vysílal ve Spojených státech v roce 1972. Na český trh vstoupil v roce 1994. HBO se zaměřuje především na celovečerní filmy, vedle nich vysílá dokumenty z natáčení, koncerty nebo portréty celebrit. Tradičně zakupuje práva na vysílání prestižních filmových ceremonií včetně Oscarů.