Internet bez paušálu nabízí U:fon

Praha - Společnost Mobilkom, která poskytuje telekomunikační služby pod značkou U:fon, nabídne ode dneška zákazníkům bezdrátové připojení k internetu bez měsíčního paušálu. Uživatelé budou platit za každou hodinu na internetu 20 korun. Informaci poskytla firma v tiskové zprávě.

U:fon bude službu účtovat v 15 minutových intervalech po pěti korunách. Maximální měsíční útrata je limitovaná 800 Kč. Nad tuto částku nebude firma připojení účtovat. Běžný měsíční paušál za U:fonův fofr internet vyjde na 594 korun měsíčně. Rychlost připojení se pohybuje mezi 400 až 700 kbit/s. To je srovnatelné s mobilním připojením od O2 a T-Mobile. Připojení přes ADSL či kabelovou televizi začíná na dvou Mbit/s. „Službu jsme přizpůsobili především začínajícím a příležitostným uživatelům internetu, kteří chtějí využívat webových služeb, ale brání se zbytečným platbám ve výši měsíčního paušálu běžného vysokorychlostního internetu,“ uvedl marketingový ředitel U:fona Lukáš Antoš.

U:fon začal nabízet internetové připojení a pevnou linku prostřednictvím bezdrátové technologie CDMA loni v květnu. Později přidal mobilní hlasové služby. Nyní má přes 60 tisíc zákazníků, z nichž 20 tisíc využívá datové služby. Síť operátora pokrývá 80 procent populace. Podobné služby měli v minulosti největší poskytovatelé kabelového i ADSL připojení, tedy UPC a Telefónica O2. UPC nabízela 12 hodin připojení za 35 korun.