Studio 6 odstartuje z moderních prostor. Podívejte se

Praha - Od 1. září vyjíždí Česká televize s novým podzimním schématem, jenž se citelně dotkne ranního vysílání. Dobré ráno se přestěhuje na Dvojku a brněnská i ostravská redakce nabídne divákům lifestylový proud, skládající se z videoklipů, rozhovorů a soutěží. Na Jedničku se naopak po několika letech vrátí Studio 6, v němž bude hrát stěžejní úlohu zpravodajství.

Právě v prostorách studia 6 teď probíhají poslední dokončovací práce na zbrusu nové dekoraci, kterou má na svědomí designérské studio Qubus. Rozházené kabely, dráty a další nezbytné součástky vystřídají v pondělí minutu před šestou hodinou ranní první moderátorské tváře. Na posledních přípravách před očekávaným startem se podílí i český designér roku 2007 Maxim Velčovský.

Předností dekorace je zejména moderní vzhled a variabilita. Díky kompletně novému světelnému parku se teď dá scéna nasvítit mnoha různými způsoby, což nahrává záměru vysílat od září z prostor studia 6 kromě ranního zpravodajského bloku třeba pořad Před polednem nebo Události, komentáře. Světelný park navíc odpovídá posledním trendům, takže světla jsou již plně robotizovaná, ovladatelná z režie hned vedle studia, namísto zdlouhavého převěšování.

Podobně variabilní studio uvedla před několika týdny do provozu i Slovenská televize v souvislosti se spuštěním sportovního kanálu Trojka. Stejně jako na Slovensku, i v největších prostorách budovy zpravodajství na Kavčích horách nechybí dnes už tradiční plazmové obrazovky, na nichž poběží např. ilustrační záběry k právě probíranému tématu nebo telemosty. Součástí studia pak je pohodlná sedačka i pultík pro moderátora, jenž v Událostech, komentářích uvádí souhrn zpráv včetně ekonomického bloku.

O novém vysílacím schématu a dalších změnách ve zpravodajství České televize bude 1. září od 12 hodin chatovat ředitel zpravodajství Milan Fridrich. Zeptejte se už nyní.

  • Dekorace Studia 6 autor: Ondřej Nováček, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/382/38116.jpg
  • Dokončovací práce nového studia 6 autor: Ondřej Nováček, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/382/38110.jpg