Předvolební Otázky VM: Ostrava ve čtvrtek přivítá moravskoslezské kandidáty na hejtmana

Ostrava - Ve čtvrtek 25. září proběhnou první speciální předvolební Otázky Václava Moravce. Vystoupí v nich pět zástupců parlamentních stran, kteří jsou lídry v Moravskoslezském kraji - za ČSSD Jaroslav Palas, za ODS Evžen Tošenovský, Josef Babka (KSČM), Pavol Lukša (KDU-ČSL) a Vladislav Koval ze Strany zelených. Přímý přenos devadesátiminutové diskuse, které se účastní i veřejnost, startuje na programu ČT2 od 21:00.

Speciální OVM

25. září v Ostravě

2. října v Kladně

9. října v Brně

16. října v Praze

Hlavní hosté pořadu byli vybráni na základě dvou aktuálních průzkumů voličských preferencí agentur STEM a SCaC. Kritérium pro účast v debatě byl zisk alespoň pěti procent voličských preferencí.

Václav Moravec se svých hostů bude ptát na to, s čím jdou do nadcházejících krajských voleb, jak hodnotí minulé volební období, co si myslí o kompetencích krajů a jejich váze v českém politickém systému. Do diskuse se zapojí i diváci v Domě kultury Akord Ostrava.   

Speciály k volbám proběhnou ještě tři - v Kladně, Brně a Praze. V Kladně a Brně proběhnou Otázky ve stejném duchu jako v Ostravě, čtvrtý speciál z Prahy bude už bez diváků a parlamentní strany mají možnost do něj vyslat reprezentanta, kterého pokládají za tvář svojí strany pro krajské volby.

Krajské volby a první kolo senátních voleb se konají 17. a 18. října 2008, druhé kolo senátních voleb se uskutečnují o týden dní později, 24. a 25. října 2008