Nové oddělení ČT povede Pavel Krumpár, ředitelem vnějších vztahů bude Roman Bradáč

Praha – Nově vzniklý útvar strategického rozvoje České televize povede Pavel Krumpár. Na post se přesune ze svého dosavadního místa obchodního ředitele ČT. Nového ředitele dostane také oddělení vnějších vztahů, které povede bývalý zpravodaj ve Spojených státech Roman Bradáč. Do čela svých nových oddělení se oba postaví 1. listopadu. Krumpár potom krátce povede dva útvary. Dosud totiž působil v České televizi jako obchodní ředitel a v této funkci zůstane, dokud nebude vybrán jeho nástupce.

Nový útvar strategického rozvoje má podle generálního ředitele České televize Jiřího Janečka připravit záměry ČT po dokončení přechodu z analogového vysílání na digitální. Do útvaru strategického rozvoje bude patřit například projektová kancelář, internet a teletext.

Jméno nového obchodního ředitele ČT, který na tomto postu vystřídá Pavla Krumpára, má být známo během jednoho až dvou měsíců. Janeček uvedl, že se bude snažit najít náhradu co nejrychleji: „Rád bych, aby časová linka byla co nejkratší, každá z těchto funkcí vyžaduje celého člověka, ne půlku.“

Ředitele vnějších vztahů, kterým se od listopadu stane Roman Bradáč, Česká televize v současnosti nemá. Naposled tuto funkci vykonával Martin Švehla. Nově bude do kompetence vnějších vztahů spadat také oddělení marketingu a komunikace.